blog

Recomandările medicului cardiolog

Cardiologie Medsan

Azi va prezentam recomandările medicului cardiolog!

Dr. Sabiescu Bogdan, Medic Specialist Cardiolog , supraspecializat în cardiologie intervențională , ecografie cardiacă și ecografie doppler vascular, tratează în mod exclusiv problemele medicale ale cordului și vaselor.

⚠️ Nu ignora durerea în piept! Mergi la cardiolog!

⚠️ În România, două din trei decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare. Aceste afecțiuni fac de trei ori mai multe victime decât cancerul .

⚠️ O serie de factori care, combinați, contribuie la formarea și progresul aterosclerozei, până la apariția unui infarct.

  • Printre acești factori se numără istoricul familial (atunci când în familie sunt rude de gradul I care au suferit un infarct la o vârstă mai mică de 50 ani pentru sexul masculin și sub 60 de ani la sexul feminin);
  • fumatul;
  • obezitatea;
  • sedentarismul;
  • hipertensiunea arterială;
  • colesterolul și trigliceridele peste valorile normale;
  • diabetul zaharat;
  • stresul.

⚠️ Infarctul miocardic acut este o boală gravă și cu mortalitate mare care a început să aibă o incidență crescută și la vârste tinere, în special la barbați activi, cu vârsta pâna în 40 de ani. Dacă ne întrebăm de ce, răspunsul e simplu și îl găsim în factorii de risc enumerați mai sus. Cu cât un pacient combină mai mulți factori – e diabetic, are hipertensiune, e stresat, fumează, are o dietă dezechilibrată care îi crește nivelul de colesterol din sânge – cu atat riscul de a face infarct miocardic crește.

Dr Sabiescu Bogdan

Dr. Sabiescu Bogdan face parte din echipa cardiologilor de la Medsan si vă puteți programa la dânsul pentru: consult cardiologie, EKG, ecografie cardiacă și ecografie doppler vascular.

Aflați mai multe detalii despre serviciile oferite și programul de lucru accesând următorul link: https://medsancluj.ro/cardiologie/

Pentru programări vă rugăm să ne contactați la unul dintre numerele 📞 0372714685 / 0264597603 / 0770594756

Imagine: Heart photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *