blog

Ce ne arată testele de anticorpi Covid-19?

testare anticorpi covid19 medsan

Testele de anticorpi au o cerere din ce în ce mai mare acum, după ce o mare parte a populației deja a trecut prin infecția cu Covid-19 sau a fost vaccinată. 

Iată ceea ce ar trebui sa stiti înainte de a vă programa la o testare a anticorpilor Covid-19:

Testul Anticorpi IgG Sars-CoV-2 anti-Spike

Testul Anticorpi IgG Sars-CoV-2 anti-Spike este un test cantitativ. Este cel mai relevant test de anticorpi în măsurarea și monitorizarea cantității totale a anticorpilor produși post-vaccinare sau post infecție Covid. Anticorpii neutralizanti anti Spike sunt cei care asigură imunitatea în urma vaccinării sau infecției.

Când este relevant să te testezi?

  • La o distanță mai mare de 15 zile de la debutul simptomelor, în cazul infecției.
  • La o distanță de minim 15 zile de la prima doză sau 7 zile de la a doua doză de vaccin.

Testul Anticorpi IgM Sars CoV-2

Testul Anticorpi IgM Sars CoV-2 este un test calitativ care indică cel mai probabil prezența unei infecții acute. Un rezultat pozitiv la acest test ar trebui confirmat cu un test Covid PCR de identificare al virusului SARS-CoV-2 în cazul în care nu aveți simptome sau nu știți să fi trecut prin boală.

Anticorpii de tip IgM reprezintă răspunsul imediat al organismului la virus; mai exact, sunt anticorpii eliberați de organism în lupta cu virusul, și indică faptul că pacientul are în prezent infecția cu Covid-19.

Testul Anticorpi IgG Sars-CoV-2

Testul Anticorpi IgG Sars-CoV-2 este un test calitativ, indică cel mai probabil prezenta anterioara a infectiei si existența anticorpilor după depășirea bolii, însă nu exclude posibilitatea unei infecții active. Ajută la identificarea persoanelor care au trecut prin boală fără simptome. De asemenea, ajută la confirmarea bolii, în cazul persoanelor care nu s-au testat dar au prezentat simptome.

Un rezultat pozitiv la acest test ar trebui confirmat cu un test Covid PCR de identificare a virusului SARS-CoV-2 în cazul în care nu știți să fi trecut prin boală.

Programări pentru testare anticorpi la Medsan Cluj-Napoca

Nu este nevoie de o pregătire specială a pacientului în cazul acestor teste serologice. Aceste teste nu sunt recomandate pentru screening-ul și diagnosticul infecției Covid-19, respectiv pentru detectarea cazurilor contagioase, testarea RT-PCR și testele rapide antigen rămân metoda de screening și detecție în faza acută a infecției.

La Centrul Medical Medsan aveți posibilitatea de a realiza aceste tipuri de teste. Vă asigurăm că luăm toate măsurile pentru siguranța personalului și pacienților noștri. Toate testările se fac cu programare prealabilă pentru a evita formarea cozilor.

Rezultatele sunt disponibile într-un interval de 10-12 ore de la recoltare.

Pentru detalii și programări vă rugăm să ne contactați telefonic la unul dintre numerele 📞 0372714685 / 0264597603 / 0770594756

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *