blog

CUM NE ÎNGRIJIM PIELEA PE PARCURSUL ANOTIMPULUI RECE? RECOMANDAT

Odată cu schimbarea anotimpului observăm că pielea devine mai uscată, părul începe să cadă și pot apărea chiar și eczeme și iritații. Pe parcursul iernii, este bine ca rutina de îngrijire a pielii și a părului să fie diferită de cea din timpul anotimpului cald.

Aerul rece și niveul scăzut de umiditate din aer de pe parcursul sezonului rece, plus încălzirea caselor, dușurile fierbinți și produsele de curățare cauzează uscarea excesivă a pielii.  În acest articol vă vom oferi câteva sfaturi care să vă ajute nu doar cu aspectul pielii ci și cu încetinirea procesului de îmbătrânire al acesteia.

1. Hidratare frecventă

Odată cu scăderea umidității din aer scade și conținutul de apă din pielea noastră. În concluzie, aceasta are nevoie de hidratare intensă. Mai ales după un duș, este bine să folosiți o loțiune pe întreaga suprafață a corpului. În plus, o dietă bogată în pește, nuci și frunze verzi și suplimentarea cu ulei de pește și vitamina E crește elasticitatea pielii.

2. Folosirea protecției solare

Această regulă trebuie respectată pe parcursul întregului an, nu doar vara. Iarna, mai ales atunci când este zăpadă, razele soarelui sunt reflectate și ne afectează și îmbătrânesc epiderma. Dacă este posibil, alegeți o cremă hidratantă cu factor de protecție, în caz contrar folosiți separat o loțiune de protecție solară.

3. Protecția părului

Atunci când aerul este rece și umiditatea scăzută și părul are de suferit. Acesta devine uscat și se electrizează. Vârfurile care se despică sunt datorate aerului uscat, de aceea este bine să evităm uscătorul de păr și să folosim o mască hidratantă.

4. Mișcare și hidratare

De obicei, pe parcursul verii, sistemul nostru imunitar este mai puternic și asta datorită faptului că petrecem mult timp în aer liber, facem mai multă mișcare și bem mai multă apă. Apoi, pe parcurs ce temperaturile scad, nivelul de activitate se reduce și lipsa de mișcare nu ne face bine. Este esențial, ca și pe parcursul iernii să facem exerciții. Nu doar că astfel ne simțim mai bine dar ne ajută și să eliminăm toxinele din sistem și să îi dăm pielii un aspect strălucitor.

Chiar dacă nu mai este cald și nu mai simțim atât de mult nevoia să bem apă, este bine să stabilim o rutină pentru a nu ne deshidrata. Începând de dimineața și până la culcare este recomandat să bem aproximativ 8 pahare cu apă.

5. Dușurile cu apă fierbinte

Mai ales când e frig și intrăm în casă înfrigurați avem tendința să setăm apa dușului la o temperatură mai ridicată. Dar, mai ales atunci când aerul este uscat, apa fierbinte ne deshidratează pielea și părul. Apa fierbinte îndepărtează uleiurile naturale care protejează piele și poate cauza arsuri. Apa călduță protejeajă pielea și nu o lasă să își piardă uleiurile naturale care o mențin hidratată.

6. Exfolierea naturală

Celulele pielii mor și sunt înlocuite permanent de unele noi. Atunci când ne exfoliem piele accelerăm acest proces. Astfel pielea arată mereu proaspătă. Acest proces este recomandat de 1-2 ori pe săptămână pe parcursul sezonului rece. Exfolierea prea deasă poate duce la îndepărtarea uleiurilor naturale ale pielii.

7. Folosirea unui umidificator

Dacă încălzirea centrală funcționează constant în casă, este posibi ca umiditatea să scadă dramatic. De aceea, folosirea unui umidificator este o idee bună, mai ales pe parcursul nopții. În plus, în afară de faptul că piele va fi mai hidratată, aerul umed ajută și sinusurile și lupta cu virușii și bacteriile.

Aceste sfaturi simple ajută la menținerea pielii sănătoase pe parcursul sezonului rece. Deoarece în această perioadă este posibil să se agraveze unele probleme ale pielii precum eczemele și psoriazisul, este foarte important să ne menținem pielea hidratată.

Pentru sfaturi de specialitate în legătură cu îngrijirea pielii uscate și soluționarea problemelor apărute ca urmare a expunerii la aerul rece, vă recomandăm să consultați medicul dermatolog. În cadrul Centrului Medical Medsan, Dr. Bugnar Delia, medic specialist dermato-venerologie şi dermato-cosmetologie vă stă la dispoziție pentru consultații. Pentru programări vă rugăm să faceți o programare în formularul online aici sau să ne sunați la 0264597603 / 0372714685.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *