blog

ALEGEREA UNUI MEDIC PEDIATRU

Pediatrii sunt medici cu o pregătire specială în ceea ce privește sănătatea și bolile copiilor, de la naștere până la adolescență.


Când alegem medicul pediatru?

Ideal este să căutăm un medic pediatru pentru copil încă înainte de nașterea acestuia. Astfel putem să îl întâlnim, să discutăm și astfel să ne dăm seama dacă rezonăm. În acest fel, după naștere avem o persoană de încredere la care să apelăm atunci când avem nevoie de un sfat sau de o consultație pentru copilul nou-născut.

Totuși, există și alte situații în care este nevoie să căutăm un medic pediatru: mutarea într-un alt oraș, pensionarea medicului actual sau pur și dorința de a face o schimbare în cazul în care nu suntem mulțumiți de medicul pediatru din acest moment.


Care sunt criteriile de selecție ale pediatrului?

Atunci când alegem un medic pediatru este bine să ținem cont de următoarele criterii:

  1. Locația cabinetului – mai ales atunci când avem un copil mic, este util ca pediatrul să aibă cabinetul la o distanță rezonabilă de locuința noastră, pentru a limita timpul petrecut pe drum. De asemenea este important să fie într-o zonă ușor accesibilă, atât cu mașina cât și cu mijloacele de transport în comun. Parcarea disponibilă la locație este de asemenea un mare plus.
  1. Programul pediatrului – trebuie să vă asigurați că orarul medicului pediatru vi se potrivește. Este bine ca acesta să fie disponibil la cabinet mai multe zile pe parcursul săptămânii și să aibă program atât dimineața cât și după-masa, astfel încât, să aveți posibilitatea de a apela la medicul pediatru oricând intervine o problemă și aveți nevoie de o consultație de specialitate pentru copilul dumneavoastră.
  1. Timpul de așteptare – chiar dacă medicul pediatru pe care l-ați cunoscut este foarte bun și recomandat, nu vă este de folos dacă are foarte mulți pacienți și perioada de așteptare până la consultația programată este foarte mare. Chiar dacă nu este o urgență, atunci când copilul se îmbolnăvește cu siguranță vă doriți să faceți o programare pentru ziua următoare nu pentru luna următoare. Alegeți un medic cu care să rezonați dar asigurați-vă și că acesta este disponibil în cel mai scurt timp pentru copilul dumneavoastră.
  1. Respectarea programărilor – probabil vă doriți să știți că orele programărilor sunt în mare măsură respectate. Bineînțeles că înțelegem atunci când intervine o urgență, dar ne dorim să limităm timpul petrecut de către copil în sala de așteptare, mediu în care poate intra în contact cu persoane care suferă de afecțiuni contagioase.
  1. Modul de comunicare – asigurați-vă că medicul ales comunică cu dumneavoastră clar și deschis, vă explică implicațiile afecțiunii copilului și tratamentul recomandat, că răspunde tuturor întrebărilor cu răbdare. De asemenea este util să îl puteți apela telefonic ușor, atunci când intervine o modificare în starea de sănătate a copilului.


De unde începem căutarea?

Pediatrul trebuie să fie o persoană de încredere, o persoană pe care să vă bazați atunci când aveți întrebări legate de sănătatea copilului dumneavoastră. Deși o discuție cu medicul poate fi un pas important, feedback-ul persoanelor care au apelat la acest medic este de asemenea important. De aceea vă recomandăm să începeți căutarea prin cererea de recomandări din partea prietenilor și a familiei.

În cazul în care nu aveți prieteni sau membrii ai familiei cu copii, puteți să vă interesați online despre clinicile și cabinetele pediatrice din apropierea locuinței. Faceți o listă cu medicii din zonă după care încercați să îi contactați și să stabiliți o discuție.

În cadrul Centrului Medical Medsan beneficiați de servicii de calitate în cadrul specializării pediatrie. Dr. Monica Pintican vă stă la dispoziție 4 zile pe săptămână pentru consultații atât în cadrul clinicii cât și la domiciliul dumneavoastră prin serviciul Medsan Mobil. Puteți consulta lista de servicii și tarife aici iar pentru programări vă rugăm să ne contactați telefonic la 0264597603 / 0372714685 sau prin formularul online aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *