Există produse de îngrijire şi ore de expunere recomandate copiilor, adolescenţilor, persoanelor în vârstă, persoanelor roșcate, brunete sau cu piele foarte închisă la culoare. De asemenea, produse adecvate persoanelor tinere, persoanelor a căror piele are un anumit grad de maturitate.
FOTOPROTECȚIA
În primele zile de expunere la soare (3-4 zile), daca expunerea este scurtă, este bine ca indicele de fotoprotecţie al preparatului sa fie mai mare. Trebuie sa ținem cont de faptul că pielea roșcată, blondă are nevoie de un factor de protecție 50; pielea normală, pielea șatenă – 25, 30; pielea brunetă – 15, 20.
CONSUMUL DE MEDICAMENTE SI EXPUNEREA LA SOARE
Atunci când vrem să mergem la soare este bine să nu folosim anumite tipuri de medicamente: antiinflamatoarele (aspirina, paracetamolul, indometacinul) nu fac casă bună cu soarele pentru că pot sensibiliza pielea şi pot induce arsuri solare. La fel şi antibioticele sau antiepilepticele, anticancerigenele. Cert este că, atunci când urmezi un tratament, este bine să consulți medicul vizavi de expunerea la soare.
MICRODERMABRAZIUNEA – RECOMANDATĂ ÎNAINTE DE EXPUNEREA LA SOARE, CU ANUMITE CONDITII !
Ședințe de microdermabraziune se pot face şi vara cu rezultate benefice asupra tenului cu condiția ca pacienta să evite expunerea la soare în următoarele zile și să aplice creme cu un factor de protecție solară ridicat. Așadar recomand ca microdermabraziunea sa fie făcută cu cel puțin 2 săptămâni înainte de plecarea in concediu si aceasta se poate realiza şi la nivelul membrelor, toracelui cu un efect de curăţare foarte apreciat.
Dr. Delia Bugnar – Medic specialist dermato-venerologie şi dermato-cosmetologie