blog

CUM NE ÎNGRIJIM PIELEA VARA?

Pentru a putea merge liniștita în concediu este bine sa faci o vizită medicului dermatolog care îţi va analiza semnele de pe corp cu un instrument special (dermatoscop) şi îţi va indica produsele fotoprotectoare potrivite în funcție de tipul de ten iar vârsta este şi ea un criteriu esențial in ceea ce privește ritualul de îngrijire.

Există produse de îngrijire şi ore de expunere recomandate copiilor, adolescenţilor, persoanelor în vârstă, persoanelor roșcate, brunete sau cu piele foarte închisă la culoare. De asemenea, produse adecvate persoanelor tinere, persoanelor a căror piele are un anumit grad de maturitate.

Ar fi bine sa ţinem cont de necesităţile pielii in aceasta perioada. Cremele grase de care aveam nevoie in sezonul rece sunt înlocuite acum cu produse hidratante, ne îndreptăm atenția către produse care conțin apă termală, către fotoprotectoare cu indice mai mare de fotoprotecţie.

FOTOPROTECȚIA

În primele zile de expunere la soare (3-4 zile), daca expunerea este scurtă, este bine ca indicele de fotoprotecţie al preparatului sa fie mai mare. Trebuie sa ținem cont de faptul că pielea roșcată, blondă are nevoie de un factor de protecție 50; pielea normală, pielea șatenă – 25, 30; pielea brunetă – 15, 20.

CONSUMUL DE MEDICAMENTE SI EXPUNEREA LA SOARE

Atunci când vrem să mergem la soare este bine să nu folosim anumite tipuri de medicamente: antiinflamatoarele (aspirina, paracetamolul, indometacinul) nu fac casă bună cu soarele pentru că pot sensibiliza pielea şi pot induce arsuri solare. La fel şi antibioticele sau antiepilepticele, anticancerigenele. Cert este că, atunci când urmezi un tratament, este bine să consulți medicul vizavi de expunerea la soare.

MICRODERMABRAZIUNEA – RECOMANDATĂ ÎNAINTE DE EXPUNEREA LA SOARE, CU ANUMITE CONDITII !

Ședințe de microdermabraziune se pot face şi vara cu rezultate benefice asupra tenului cu condiția ca pacienta să evite expunerea la soare în următoarele zile și să aplice creme cu un factor de protecție solară ridicat. Așadar recomand ca microdermabraziunea sa fie făcută cu cel puțin 2 săptămâni înainte de plecarea in concediu si aceasta se poate realiza şi la nivelul membrelor, toracelui cu un efect de curăţare foarte apreciat.

Dr. Delia Bugnar – Medic specialist dermato-venerologie şi dermato-cosmetologie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *