Uncategorized

Dăruim Comunității prin “22 ÎN DAR”

Proiectul “22 În Dar” a luat naștere în 22 mai 2018, din dorința conducerii Centrului Medical Medsan de a sprijini comunitatea din care face parte. Modul de funcționare al acestuia este simplu: banii încasați în ziua de 22 a fiecărei luni sunt donați înspre o cauză sau eveniment, în general de interes local.

Implicarea pacienților în acest proiect este foarte simplă, este nevoie doar de o programare pentru cel puțin unul dintre serviciile medicale contra cost din cadrul clinicii. Lipsa de timp sau de fonduri nu mai este o problemă. Dacă este nevoie de o consultație sau investigație medicală de specialitate de ce să nu fie programată pentru ziua de 22 a lunii? Suntem transparenți și vă oferim detalii în fiecare lună despre destinatarul și motivația fiecărui beneficiar al donațiilor.

Doamna Dr. Dana Gânscă, fondator și manager Medsan, ne povestește cum a luat naștere proiectul:

„Ideea acestui eveniment, o provocare pentru mine și echipa mea, a apărut cu ocazia vizualizării unei postări care solicita muncă de voluntariat pentru comunitatea din care facem parte. Am convocat echipa si am expus ideea zilei de voluntariat, pregătită fiind și pentru un eventual refuz. Spre surprinderea mea, 15 persoane din echipă s-au arătat entuziasmate să ajute!
Am realizat atunci că e cazul să gândesc mai departe de „sâmbăta de voluntariat”, că ar fi benefic să investim eforturile colective într-un mod repetitiv, scalabil și relevant. Împreună cu ei am pus la cale un plan pentru un proiect de care suntem foarte mândri, un proiect aproape de inimile noastre: 22 ÎN DAR. Ne dorim ca acest proiect să însemne începutul unui nou capitol pentru Medsan, să devenim și mai umani, empatici și sinceri în dorința noastră de a sprijini cu adevărat oamenii din comunitatea locală.”

Iată proiectele în care ne-am implicat până acum:

Mai 2018 – Conferința „Medici pentru Tine” gratuită, adresată publicului larg și care militează pentru informarea corectă a populației asupra metodelor de prevenție și tratament

Iunie 2018 – Premianții Școlii din Țaga – am oferit cărți și o excursie în Cluj-Napoca pentru 40 de elevi ai școlii din Comuna Țaga, județul Cluj

Iulie 2018 – Cantina Săracilor – Echipa Medsan a gătit la Masa Săracilor Cluj în două weekend-uri consecutive, iar bugetul acestei luni a fost dedicat achiziționării de produse alimentare necesare gătirii unui meniu complet pentru 400 de persoane

August 2018 – Grecia – banii încasați au fost direcționați înspre achiziționarea și expediția de ajutoare către populația afectată de incendiile din Grecia

Septembrie 2018 – Tabăra Educație pentru Suflet – destinată copiilor bolnavi cronic

Octombrie 2018 – Voluntari pentru Educație – susținerea elevilor diagnosticați cu boli oncologice care sunt nevoiți să întrerupă cursurile școlare pe parcursul tratamentului

Noiembrie 2018 – Proiectul „Acasă” al Asociației Life Education For All – oferă părinților copiilor cu boli cronice, o locuință temporară pe perioada spitalizării sau a tratamentelor acestora

Decembrie 2018 – Clubul Copiilor „Familia Regăsită” – scopul principal al acestui club este împiedicarea abandonului școlar

Ianuarie 2019 – Proiectul „Acasă” – proiect care are nevoie de sprijin constant și este important pentru zeci de familii cu venituri modeste care au în grijă copii cu boli cronice

Februarie 2019 – Proiectul „Ore în Dar” al AFA Cluj – membrele asociației dăruiesc din timpul lor copiilor și vârstnicilor aflați în centrele Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului

Martie 2019 – Pentru Cursul Internațional de Instruire în Medicina de Dezastre – un curs de pregătire pentru studenții mediciniști în orașul nostru care au dobândit cunoștințele necesare primului ajutor în caz de dezastre și incidente cu victime multiple.

Aprilie 2019 – Mini Biblioteci pentru Sănătate – proiectul are ca scop amplasarea de mici biblioteci cu cărți, reviste și albume în cadrul spitalelor din județul Cluj.

Mai 2019 – Asociația MagiCAMP deoarece lupta cu afecțiunile oncologice în rândul copiilor este una dificilă din toate punctele de vedere. Cel mai cunoscut proiect al asociației este MagicHOME. Copiii cu boli grave sau afecțiuni oncologice și familiile acestora beneficiază de o casă, de terapie și suport psihologic pe perioada tratamentului.

Al treisprezecelea proiect în care am ales să ne implicăm, exact în 22 mai, când aniversăm 1 an de „22 În Dar” este MagiCAMP. Probabil ați auzit despre asociația care oferă casă, suport, tabere și activități sociale pentru copii cu boli oncologice și familiile acestora. Pe noi ne-a impresionat dăruirea și puterea de care dau dovadă cei implicați și diferența pe care o fac în viața persoanelor care trec prin asemenea situații dificile.

Iunie 2019 – Platforma „Valori Românești”, un proiect al Multicultural Business Institute, având ca scop principal descoperirea tinerilor de valoare din sistemul educațional românesc și susținerea acestora în dezvoltarea profesională și personală.

Iulie 2019 –  Casa Filip – O casă departe de casă pentru cei care se luptă cu cancerul, un loc confortabil și frumos care unde oamenii sunt primiți cu dragoste și sprijiniți. Cazarea este gratuită și în plus se oferă o masă caldă pe zi tuturor celor care înnoptează aici.

August 2019 -CuGeT – Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni –  un proiect al Asociației Femeilor de Afaceri Cluj (AFA Cluj). Acest concurs aduce în prim plan pasiunea pentru cunoaștere și curiozitatea tinerilor între 14 și 25 de ani care studiază în  Cluj-Napoca.

Septembrie 2019 –  Asociația Handicope, o organizație non-profit de autoreprezentare a unui grup de persoane cu dizabilitati, scopul acesteia fiind acela de a milita pentru o incluziune socială cât mai reală a acestora.

Octombrie 2019 – o bursă educațională al cărei scop este de a preveni abandonul școlar în rândul copiilor cu afecțiuni oncologice din MagiCAMP, la invitația lui Crisan Pop Vlad Adrian,  câștigătorul cursei de 193 km la 6633 Arctic Ultra în martie 2019, cel mai dur ultramaraton din lume. Acesta va alerga din nou în februarie 2020 la cursa de 620 de km pentru 100 astfel de burse educaționale.

Noiembrie 2019 – am dăruit comunității Din inima Clujului. Scopul principal al acesteia este susținerea pacienților de pe secțiile de oncologie pediatrică din Cluj-Napoca.
Decembrie 2019 – ne-am îndreptat din nou atenția spre o bursă educațională al cărei scop este de a preveni abandonul școlar în rândul copiilor cu afecțiuni oncologice din MagiCAMP. Crisan Pop Vlad Adrian,  câștigătorul cursei de 193 km la 6633 Arctic Ultra în martie 2019, cel mai dur ultramaraton din lume va alerga din nou în februarie 2020 la cursa de 620 de km pentru 100 astfel de burse educaționale.
Ianuarie 2020 – proiectul celor de la Asociația Umanitară Alexandru Damian, „Căsuța Părinților”. Se numește așa pentru că își doresc să construiască un imobil cu 10 camere destinat părinților copiilor cu afecțiuni oncologice.
Februarie 2020 – am ales să dăruim profitul nostru Asociației Handicope
Mai 2020 – la aniversarea a 2 ani de „22 în Dar” am dăruit pentru a doua oară campaniei caritabile Masa Săracilor
Iunie 2020 – am ales să ne implicăm în Școala cu scLIPICI – o tabără de vară dedicată copiilor din mediul rural, celor care nu au avut posibilități materiale pentru a studia online pe perioada închiderii școlii
Iulie 2020 – de această dată am ales să susținem proiectul MagicHELP al celor de la MagiCAMP. Este prima aplicație mobilă care ajută familiile cu copii bolnavi cronic și grav să beneficieze de servicii și produse gratuite.
August 2020 – Asociația Life Education for All ne-a impresionat cu un proiect inovator, pe care ne-am hotărât să îl susținem în luna august în cadrul „22 în Dar”. Școala în Natură își propune amenajarea unui spațiu de învățare pentru activități educaționale în cadrul școlilor din întreaga țară.
Septembrie 2020 – profitul nostru a mers spre Asociația Handicope. Înfiinţată în 2013 de persoane cu dizAbilităţi, această asociație îndulcește lupta membrilor ei cu provocările zilnice și nu numai.
Octombrie 2020 – în luna octombrie ne-am îndreptat atenția spre Asociația Oameni Buni. Multele proiecte interesante și utile ale asociației îi sprijină pe cei cu diagnostic oncologic să își continue viața în mod satisfăcător.
Noiembrie 2020 – am oferit sprijinul nostru sprijinul unui program național de pregătire și sensibilizare a studenților facultăților de medicină vis-à-vis de prim-ajutorul în caz de dezastre (naturale, infecțioase, industriale etc) și incidente cu victime multiple.
Ianuarie 2021 – Casa Ica își dorește să vină în întâmpinarea celor care au nevoie de un loc de tihnă și recuperare în timpul spitalizării ambulator sau a aparținătorilor celor care sunt spitalizați pentru o anumită perioadă de timp, în orașul nostru. Așa că, profitul lunii ianuarie l-am donat acestei cauze.
Februarie 2021 – am donat Fundației de Asistență Socială Inima Copilului. Aceasta ajută la prevenirea și rezolvarea problemelor socio-educative şi de sănătate ale copiilor şi adulților din județul nostru.

După cum vedeți, majoritatea cauzelor în care ne implicăm sunt de natură educațională sau sprijină copiii aflați în situații dificile. Credem că putem să contribuim la o societate mai sănătoasă din toate punctele de vedere, să cream un viitor mai sigur și o viață mai bună pentru copii și de ce nu, să schimbăm mentalități. Pe lângă angajamentul nostru social ne-am propus să lucrăm permanent la viitorul nostru și ne îmbunătățim în mod constant pe noi înșine, serviciile și tehnologiile pe care le punem la dispoziția pacienților. Dorim ca aceștia să simtă că facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea lor și că ne respectăm promisiunea de a fi „în egală măsură oameni şi medici” în relația cu ei.

Vă mulțumim vouă, celor care v-ați implicat în proiectul „22 În Dar” și vă promitem că vom continua să facem viața mai frumoasă pentru cei care au nevoie de sprijin și atenție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *