• 10 JUL 17
  • 0

  Despre alergiile de vara

  Desi cei mai multi dintre noi asteptam cu entuziasm vara, pentru a ne bucura de vremea calda, de soare si de natura, in general, persoanele alergice sunt foarte rezervate. Ele privesc vara din alta perspectiva. Pentru ele, sezonul cald nu inseamna altceva decat nas curgand, ochii rosii, prurit tegumentar, stranut, stranut si…iar stranut!

  Alergiile ne dau mult de furca: apar primavara, vara, toamna! Din 4 anotimpuri, 3 sunt corelate cu alergii. Specialistii au observat ca, din pacate, viata pacientilor cu diverse alergii este semnificativ afectata minim 8 luni pe an, in fiecare an. Chiar daca, de cele mai multe ori suntem tentati sa asociem primavara debutului alergiilor, vara nu trebuie nici ea uitata.

  Pe timpul verii persista majoritatea triggerilor alergenici cu care organismul se confrunta inca din timpul lunilor de primavara, insa, apar si alti factori agresivi. Caldura, umiditatea, praful si poluarea excesiva sunt esentiali pentru intretinerea simptomelor alergiilor, dar si pentru agravarea lor. Combinatia alegrenilor clasici cu modificarile climatice pune bazele unor reactii alergice semnificative si adesea foarte neplacute din punct de vedere al intensitatii simptomelor.

  Este de inteles, deci, de ce persoanele cu alergii privesc sosirea verii mai degraba cu teama decat cu bucurie. Pentru a intelege mai bine cum putem face fata alergiilor, este esential sa cunoastem cat mai multe despre cauzele, factorii de risc si mecanismul lor de aparitie. In continuare sunt prezentate aspecte esentiale ale alergiilor de vara si modalitatile in care simptomele si disconfortul asociat lor pot fi diminuate.

  Sursa articolului: www.sfatulmedicului.ro

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream